La ce e bine să fii atent ca să îți dai seama că standardul de curățenie e respectat în restaurante și hoteluri?
Avem la final de aprilie 30 de grade. Yeeey!
În linii mari, putem previziona ce o să se întâmple destul de curând – weekenduri la mare, mini-vacanțe și destul de multă relaxare. Însă nu și pentru furnizorii de servicii.
Pentru ca dvs. să vă bucurați pe deplin de un relaxare, colegii noștri din industria confortului – horeca, au mult de lucru. În spatele ușilor închise iată ce ar trebui să fi făcut deja creatorul de confort astfel încât oaspeții săi să se simtă bine.
Existența produselor profesionaleDe multe ori, curățenia este încă asociată cu tradiționalul mop și clasică matură însă e bine să știți că există o gama întreagă de produse și instrumente profesionale care pot asigura un nivel ridicat al intervenției.
Un detaliu importanat este că, deși sunt greu de achiziționat, (uneori și din cauza informațiilor complexe), diferența calitativă este sesizabilă. Oaspeții vor avea senzația aceea inegalabilă de “curat”, de siguranță, de efort depus în livrarea unor servicii de top, de investiție în calitate.Existența sau contractarea unui furnizor specializat
Furnizorii de servicii horeca care investesc strategic în afacerea lor iau în calcul de cele mai multe ori contractarea unui furnizor pentru serviciile de curățenie.
De cele mai multe ori, manualul recomandă ca pentru fiecare locație în parte, cu ajutorul unui specialist în curățenie, să fie elaborată procedura de curățenie după o evaluare a nevoilor de curățenie. Ulterior, se trece la contractarea unui furnizor de servicii la standarde ridicate și performanțe în ceea ce privește protecția mediului și a sănătății.
De cele mai multe ori, existența unui șef de unitate (care aparține instituției) sau șef de echipă (care aparține furnizorului) și care supraveghează felul în care procesul de curățenie este implementat, demonstrează interes deosebit pentru curățenie.
Acesta, în linii mari este responsabil cu:
- Plan-Do-Check-Act
- Planificarea activității de curățenie – normarea timpului de lucru;
- Identificare etapelor din întreg procesul de curățenie, de la analiza apei de intrare până la evacuarea apelor reziduale, analiza microaeroflorei, implementarea procedurilor de lucru în funcție de gradul de încărcare, monitorizare;
- Pentru analiza riscului și instruirea de specialitate.
- Oferă mai multă responsabilitate față de client.
Abordarea eco-friendly și durabilă – cât mai puține chimicale
O firmă specializată în furnizarea serviciilor de curățenie va respecta legislația de ultimă oră care promovează reducerea consumului de substanțe chimice de curățare.
Va folosi cantități corespunzătoare sau tehnici noi de curățare, pentru a reduce impactul produselor și serviciilor de curățenie asupra mediului.
De exemplu, o metodă eficientă de reducere a cantității de substanțe chimice folosite pentru curățenie este dozarea controlată, elaborarea instrucțiunilor de lucru care să aibă în vedere concentrația de substanță activă, frecvența corespunzătoare de efectuare a acțiunilor de curățenie într-un timp optim pentru evitarea curățării excesive cu impact asupra mediului înconjurător (suprasolicitarea operatorului, expunerea acestuia la vapori nocivi sau uzura lentă a suprafețelor prin contact prelungit cu substanță chimică).
Poate că nu veți reuși să luați aminte la toate cele de mai sus, însă, ne-am bucura dacă, măcar puțin, articolul de mai sus v-a fost de folos – fie că sunteți pe partea celor care se relaxează, fie că sunteți pe partea celor care creează condiții de relaxare.
Ai voștri,
#faurariDeConfort